CBS
Masters in Music Entertainment
UB2
. Welkom bij vzw De Kampanje  !  21 apr 2019 - 04:26
.
.
.
Menu
.

Fotogalerij
.

Dagboek
.

Boeking & Info
.

Aanmelden
.
 


Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven!
Problemen met inloggen?

Online
.
We hebben 111 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt inloggen of u gratis registreren door hier te klikken

.

Dit is onderwerp De Kampanjenoot

De volgende verhalen zijn gepubliceerd over dit onderwerp.

<   1234567891011121314151617181920212223242526272829   >

. . .
28 mei : jaarmarkt 2063 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot Verdekke... toch iedere keer bang naar dat weerbericht luisteren.  Tijdens de processie konden we het droog houden... dat was al mooi meegenomen.  Dat de hemelkraan ook tijdens de jaarmarkt dicht bleef, was een geschenk uit de hemel.

Iedere keer zakt weer zo'n massa volk naar Steenhuffel af voor de jaarmarkt en dat is toch wel een unicum.  Je had het geparkeerde wagenpark in de omgeving eens moeten zien...

Kortom, blij dat o­nze Kampanje ook tijdens deze editie volop van de partij was.  Dit keer hielden we het sober Steenhuffels en lieten we de vedetten thuis.  Het publiek werd verwend met een mix van concertbandgeluid en jazzy klanken.  CBS en UB² toverden weer een paar fraaie stukjes muziek uit de mouw.
De jongens en meisjes van de dansgroep Gembada pakten op het zijpodium uit met enkele stevige dansnummers.

En omdat je van al dat kijk- en luisterplezier honger en dorst krijgt, waren o­nze Kampanianen druk in de weer met iedereen te voorzien van het gepaste natje en droogje. 

Weeral puik werk van al die helpende handen, waarvan sommigen die dag al heeeeel vroeg het warme dons waren  o­ntglipt om mee te helpen met de opbouw.

Dikke merci aan iedereen en tot volgend jaar !

.
. Geplaatst door: Admin
op dinsdag, 29 mei 2007
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
27 mei 2007 : Jaarlijkse processie 1725 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot Nooit zoveel naar de weerberichten geluisterd, de uren vooraf.  Die beloofden immers niet veel goeds...
Maar de weergoden hebben het blijkbaar goed voor met Steenhuffel... er viel geen lik uit de hemel. 
Fijn dus voor o­nze muzikanten en de andere processiegangers, want die maakten er traditiegetrouw een bont spektakel van.
Een leuk opwarmertje voor de jaarmarkt morgen, het hoogtepunt van het weekend...

.
. Geplaatst door: Admin
op zondag, 27 mei 2007
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
16 mei 2007 : Maarten concerteert in Kampanje 1895 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot Op woensdag 16 mei om 20u brachten Maarten Jan Huysmans (onze leraar saxofoon) en François Breger (een medestudent van Maarten) een try-out van hun examenconcert in de bar van o­nze Kampanje.

Op het programma:

So What, brother ?!
E. Gyselinck.
Portrait
J. Wiltberger.
Scrum
P. Vermeersch.
Garden of Love
J. Ter Veldhuis.
Grab it!
J. Ter Veldhuis.
Konzertstück für zwei Altsaxophonen
P. Hindenmith.

Op 24 mei doen deze solisten hun eindexamen in het conservatorium te Brussel.

Wij duimen voor Maarten en François ! Hun virtuositeit bezorgde o­ns alleszins kippenvel !!!

.
. Geplaatst door: Admin
op zaterdag, 19 mei 2007
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
21 april 2007 : Kampanjequiz weer geslaagd 1862 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot

Onze jaarlijkse Kampanjequiz trok dit jaar weer een volle zaal.  Niet minder dan 42 ploegen hadden zich ingeschreven met de bedoeling een amusante avond te beleven én een fraaie score neer te zetten.
De straffe gasten van vorig jaar waren dit jaar nog straffer : Merbeek werd vorig jaar 6de en eindigde nu 2de en Kubelia viel vorig jaar net naast en dit jaar boenk op de hoofdprijs !  Proficiat !

En ook een proficiat aan de andere deelnemers die borg stonden voor een heerlijke avondje quizzen, aan de organisatoren voor alweer een vlekkeloos verloop en een superinteressante quiz, aan de muzikanten die live instonden voor de o­ndersteuning van bepaalde vragen en aan de vele helpers.

Op naar volgend jaar !.
. Geplaatst door: Admin
op zondag, 22 april 2007
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
15/04 Muzikale felicitaties aan de vormelingen 2627 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot Wie zondagochtend 15 april voorbij de kerk van onze parochie kwam moet meteen doorgehad hebben dat er iets feestelijks aan de gang was: de klokken luiden, er was een massa volk – allen op hun paasbest gekleed - én er klonk een aardig stukje muziek!


Die dag vierden een hele hoop Steenhuffelse kinderen hun vormsel en om deze jongelui nog eens extra te feliciteren was Jump uitgerukt! In hun fonkelnieuwe outfit (knaloranje!) brachten ze drie stevige nummers. Na dit kort maar geslaagd optreden werden de Jumpers nog op een dorstlessertje getrakteerd door hun eigen dirigent die zijn éérste Kampanje-verjaardag vierde! Hopelijk komen daar nog véél verjaardagen bij, Joris!


Hou onze Jumpers de komende weken maar in het oog, want zij hebben nog tal van andere projecten op stapel staan!.
. Geplaatst door: Admin
op maandag, 16 april 2007
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
10-11 maart 2007 : Bestuur op Bezinning 3391 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot Op zaterdag 10 maart trokken wij met het bestuur van VZW De Kampanje naar een piepklein dorpje in de buurt van Bergen om o­ns daar een weekend lang te gaan bezinnen.

We wilden als bestuur de huidige knelpunten detecteren en oplossen, en, voor zover mogelijk, de toekomstige strategie bepalen van o­nze vereniging.

In verscheidene sessies werden een aantal thema's besproken die hebben geleid tot een aantal doelstellingen en beslissingen. We somden ook een lijst op van alle activiteiten die jaarlijks op o­nze kalender staan (opleidingen, activiteiten die rechtsreeks te maken hebben met muziek of activiteiten eigen aan o­nze vereniging).

Missie: We willen een muziekvereniging zijn met een sociaal en cultureel karakter, waarbij muziek centraal staat. De leden en muzikanten moeten plezier beleven aan muziek en in de omgang met elkaar. We willen een hoge kwaliteit nastreven.     

Klemtonen: Realisaties die hoogstaand zijn en voldoening geven, gebaseerd op een sterke organisatie en gedragen door een sterke logistieke ondersteuning. Diversiteit en vernieuwing staan centraal. De jeugdwerking is zeer belangrijk. Alle leden en muzikanten moeten zich goed voelen in o­nze vereniging. In het bovenstaande willen we uniek zijn.

Deze informatie stelden wij op vrijdag 30 maart voor aan al wie met o­nze vereniging betrokken is.

.
. Geplaatst door: Admin
op woensdag, 11 april 2007
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
Vrijwilligers bij De Kampanje 4282 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot [Voor meer info: helpen@dekampanje.be]

Vrijwilligers zijn één van de belangrijkste pijlers van onze vereniging. Zonder onze helpende handen zouden wij nergens staan.

Vrijwilligers en de vereniging waarvoor zij werken hebben ook een aantal rechten en plichten. Die zijn onlangs ook wettelijk geregeld. De wet voorziet dat de vereniging zijn vrijwilligers van één en ander informeert. Daarom deze pagina.

Indien je na het lezen hiervan (of juist daardoor) nog vragen hebt over je rechten en plichten als vrijwiller, dan kan je daarmee bij Mark Vandenbroeck terecht.

Wij willen echter verder gaan dan wat de wet ons oplegt. U vindt hier dus niet alleen de minimuminformatie die wij je moeten verstrekken, maar ook een boel andere inlichtingen die nuttig kunnen zijn..
. Geplaatst door: Admin
op dinsdag, 20 maart 2007
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
Kampanjequiz 193 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot

.
. Geplaatst door: Admin
op donderdag, 15 maart 2007
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
3 maart 2007 : ledenfeest 1839 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot

Onze ledenfeestdag werd 's ochtends traditiegetrouw ingezet met een fors worsten-met-koffiekoekenontbijt, kwestie van de muzikanten de nodige calorietjes te verschaffen tijdens het daaropvolgende muzikale uitstapje naar o­nze leden-herbergiers.  En de leute was zo groot, dat veel van o­nze muzikanten zich bijna nog dienden te reppen om 's avonds op tijd te zijn voor het avondfeest !

En dat avondfeest hebben we een keer iets anders georganiseerd.  Smikkelen deden we op Breugheliaanse wijze met een indrukwekkend buffet. 
Na de dis was er geen tijd om achterover te leunen...  Neenee !  Het was boombal-tijd... een soort folkdansen met een hele hoop volk samen !  Plezant ! En warm...

En na de boomballerina's (of hoe moeten we die nu noemen ?) was het tijd voor de fuifnummers.  De CBS-jongelui gaven er een ferme lap op.

Tussendoor was er uiteraard het overzichtswoordeke van o­nze voorzitter en het powerpointje van Jean-Pierre en Patrick, waaruit bleek dat o­nze vereniging in een uitstekende muzikale en financiële gezondheid verkeert.

Chance dat er de volgende ochtend geen repetitie was.  Want het werd weer zeer laat... .
. Geplaatst door: Admin
op zondag, 04 maart 2007
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
23-24-25 februari 2007 : Musical Carlotta 3197 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot

Kindermusical Carlotta: immens o­ntroerend en af en toe heel grappig

Carlotta is de titel van de kindermusical waaraan de leerlingen van de Concertband Steenhuffel (CBS) en Union Big Band (UB²), de twee bands van de muziekvereniging vzw De Kampanje, drie maanden heel hard gewerkt hebben. Het voorbije weekend mochten ze maar liefst driemaal voor een uitverkochte zaal optreden in het cultureel centrum De Pit in Buggenhout!

Carlotta is een meisje van Hongaarse afkomst en bruist van het talent: ze kan prachtig zingen, fantastisch schilderen en is bovendien een erg slimme meid. Ze komt op een nieuwe school terecht, maar wordt door haar medeleerlingen niet aanvaard en wordt het mikpunt van pesterijen. Zowat de hele school kiest partij voor de megababes Amber, Liesel en Merel. Maar dan vernemen ze dat er een interscolair zangkampioenschap zal plaatsvinden. De poppen kunnen aan het dansen gaan...

De musical is een pakkend verhaal over Carlotta, een meisje dat gepest wordt door zowat de hele school. Alleen Robbe, een rol die was weggelegd voor Dries De Vis, vindt haar wel een leuke meid en wil niet meedoen aan de pesterijen. Langzamerhand komen ook de andere leerlingen tot inkeer en verzetten ze zich tegen de bitches Amber, Liesel en Merel, personages die op wel heel overtuigende wijze werden neergezet door Ruth Hofmans, Marrie De Wit en Julie De Lombaert. Manon Erb nam de titelrol voor haar rekening en speelde de lieve, stille, ingetogen Carlotta. De andere hoofdrollen werden vertolkt door Michiel Heldens (Tristan), Evelyne Slachmuylders (Juffrouw Spaak) en Janni “Bouba” Kalala (Meneer Punt). In het totaal stonden er maar liefst 55 jonge acteurs en actrices op de planken, allemaal tussen 8 en 14 jaar oud.

De reacties van het publiek waren erg lovend. “Het verhaal was heel o­ntroerend, ik heb zelfs af en toe een traantje weggepinkt,” vertelt één van de ouders in de zaal. “De casting van de personages was heel goed,” vertelt iemand anders me. “Het leek wel alsof ze niet moesten acteren, zo overtuigend hebben ze hun personage neergezet.” Nog een andere was geroerd door de prachtige zangprestaties van sommige acteurs en ook de dansen mogen gerust een puike prestatie genoemd worden.

De regie was in handen van André Biesemans, tevens de auteur van deze musical. Het koor stond o­nder leiding van Katlijn Lamberts en de choreografie werd verzorgd door Marijn en Eva Janssen en Lien Verhasselt. De hele productie werd muzikaal opgeluisterd door een zevenkoppig live orkest met muzikanten van eigen bodem o­nder de deskundige leiding van Claude De Maertelaere, de dirigent van UB².

Dankzij de hulp van meer dan 50 vrijwilligers achter de schermen, werd deze musical een groot succes. Met de prachtige dans- en acteerprestaties van de kids en de prima organisatie, heeft vzw De Kampanje nog maar eens bewezen dat ze prachtige realisaties kan neerzetten. Of zoals de heer Hendrik Sarens, manager van vzw De Kampanje, het zo treffend verwoordde met een citaat van Toon Hermans: “Wie het wonder in het kind niet ziet, die snapt het hele liedje niet”.

S. Spiesschaert.
. Geplaatst door: Admin
op maandag, 26 februari 2007
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

<   1234567891011121314151617181920212223242526272829   >

.

vzw De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel

Vragen? info@dekampanje.be