CBS
Masters in Music Entertainment
UB2
. Welkom bij vzw De Kampanje  !  26 feb 2020 - 03:43
.
.
.
Menu
.

Fotogalerij
.

Dagboek
.

Boeking & Info
.

Aanmelden
.
 


Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven!
Problemen met inloggen?

Online
.
We hebben 106 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt inloggen of u gratis registreren door hier te klikken

.

Dit is onderwerp De Kampanjenoot

De volgende verhalen zijn gepubliceerd over dit onderwerp.

<   1234567891011121314151617181920212223242526272829    

. . .
Historiek CBS 6103 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot De Kampanje, hoe het groeide...     

De funderingen van o­nze vereniging werden een goeie 130 jaar geleden gelegd.
Op 7 december 1870 om precies te zijn, werd in Steenhuffel de fanfare “Hoop in de Toekomst” boven de doopvont gehouden. Ze telde 18 muzikanten en 20 ereleden.

Zowat een eeuw lang kabbelt "Hoop in de Toekomst" rustig voort... tot Hendrik Sarens in mei 1984 het roer overneemt als voorzitter. Zijn doelstelling is zonneklaar : de stofferige fanfare nieuw - en vooral jong - leven inblazen.

Een eerste concreet resultaat van die nieuwe aanpak komt er in 1986, wanneer binnen de bestaande groep het jeugdtrommelkorps HINT - afkorting van Hoop IN de Toekomst - wordt opgericht en er wordt gestart met lessen notenleer.

Een jaar later wordt al dat jeugdig enthousiasme samengebald in een nieuwe jeugdband, de "Jeugdconcertband Steenhuffel", waarin de jonge muzikanten worden klaargestoomd om in de grote fanfare aan de slag te gaan. De muzikale leiding is in handen van Frans en Jan De Decker, zonen van dirigent Jef De Decker.

1988
was het jaar van o­ns eerste aperitiefconcert en de voorstelling van het nieuwe logo. Een nieuw embleem voor een toen 118 jaar jonge fanfare. Een embleem dat de fanfare een eigentijds fris aangezicht geeft. Een embleem dat muziek uitstraalt.

In 1991 wordt feestzaal Flandria als repetitielokaal ingeruild voor kantoorafdankertjes van de firma Sarens. Eindelijk een eigen stek, in de Brouwerijstraat nummer 10... De Kampanje is een feit !

In 1992 steekt de groep de grote plas over naar Canada en de Verenigde Staten voor een reeks van 10 concerten. Een memorabele veertiendaagse, met als absolute hoogtepunt het concert aan de voet van Mount Rushmore.

Het jaar daarop concerteert de groep in de Duitse Moezelvallei en in 1994 zijn o­nze Steenhuffelaars te gast in de Aosta-vallei in Italië voor een heus muziekkamp.

1995
is een feestjaar, want dan bestaat Hoop in de Toekomst 125 jaar. Dat jaar komt er ook de definitieve versmelting van de fanfare "Hoop in de Toekomst" en de "Jeudconcertband" tot "Concertband Steenhuffel". Frans De Decker neemt daarbij officieel het dirigeerstokje over van zijn vader Jef.

In de zomer van 1996 toert CBS langs de Catalaanse kust met tal van optredens. Datzelfde jaar wordt in de Evenementenhal van Brouwerij Palm de eerste Kerstspecial gerealiseerd.

In 1997 bestaat CBS tien jaar en dat wordt gevierd met een formidabel concert in de Antwerpse Elisabethzaal, met tal van gastvedetten zoals Sabien Tiels, Garry Hagger, Marijn Devalck en Felice.

In 1998 blijft CBS niet stilzitten. Er volgen tal van optredens met Liliane St.-Pierre, Kris Wauters (Clouseau), Mark Vanhie (The Bet), Jo Lemaire, Johan Verminnen, Schatteman & Couvreur, Margriet Hermans, enz.

In 1999 steekt CBS nog een keer de grenzen over en zijn er optredens in Euro-Disney Parijs en in de Franse festivalstad Avignon. Topper wordt echter het concert in een uitverkochte Elisabethzaal in Antwerpen op 4 december met Jo Lemaire en Will Tura. Marijn Devalck verzorgt nogmaals de presentatie.

Op 27 april 2000 geeft CBS een exclusief concert met Jo Lemaire, Günther Neefs, Sabien Tiels en Marijn Devalck in het Amerikaans Theater. CBS organiseert er namelijk met Radio 2 een laatste show in dit historische theatergebouw vóór het grondig zal verbouwd worden. Meteen ook het geschikte moment om de nieuwe CD van CBS voor te stellen.

2001
wordt een jaar met grote shows: op 27 januari is er een concert in de Elisabethzaal in Antwerpen met Geena Lisa, Jean Bosco Safari, Mark Vanhie, Günther Neefs, Eddy Wally en Mozaïek. Een fraaie show die zelfs aan bod komt in het VRT-programma De Rode Loper. Op 22 december sluit CBS het jaar af met een Kerstspecial in het Auditorium 2000 van de Brussels Expo. Gasten zijn wereldster Toots Thielemans en Geena Lisa. Ring-TV besteedt er uitgebreid aandacht aan.

In 2002 gaat o­nze vereniging door op haar elan.  Tijdens de zomer tourden we opnieuw langs de Catalaanse kust.
Het nieuwe driemaandelijkse tijdschrift van o­nze vereniging - CBS Flash - ziet het levenslicht en op 12 oktober pakt CBS uit met een schitterend optreden in de Antwerpse Elisabethzaal, met centrale vedetten de Duitse schlagerzanger Freddy Breck en X-Session. Connie Neefs en een formidabele Raymond van het Groenewoud nemen de verrassingsact voor hun rekening.

2003
wordt een sleuteljaar voor Concertband Steenhuffel. O­nenigheid tussen het bestuur en Frans De Decker leidt in juni uiteindelijk tot het o­ntslag van de dirigent.
Een harde dobber voor de fiks uitgedunde Concertband Steenhuffel.
Een kleine maar zeer verbeten kern CBS'ers besluit echter om niet bij de pakken te blijven zitten. Er komt een nieuwe aanpak met een fris en enthousiast bestuur, dat o­nder leiding staat van Lieven Vertongen, en met een vernieuwd en kwalitatief hoogstaand lerarenkorps.
De keuze van de nieuwe dirigent - Christophe De Maertelaere - blijkt eveneens een zegen te zijn voor o­nze vereniging.

2004
was het jaar van de startende samenwerking tussen CBS en UCB. In mei vierden we bovendien 20 jaar Hendrik Sarens; 20 jaar "Straffe Hendrik". En uiteraard volgen de optredens elkaar in snel tempo op.  Memorabel waren o­ns concert in het kader van de zomeractie van het Vlaamse Rode Kruis en o­ns eerste dubbele (2 avonden) optreden in de Pit in Buggenhout, met als gastvedette Chris Van Tongelen.

In 2005 komt er een reorganisatie.  Concertband Steenhuffel maakt voortaan deel uit van de koepelvereniging De Kampanje, samen met zustervereniging Union Big Band, de vroegere Union Concert Band. Muzikaal is het opnieuw een druk jaar, met een pak optredens.  We o­nthouden het fijne concert naar aanleiding van 10 jaar Ring TV (29/5) en o­ns optreden naar aanleiding van "Feest in het dorp" in Londerzeel.  Kers op de concerttaart dit jaar was o­ngetwijfeld o­ns 3-daags (uitverkocht) dubbelconcert "In Contrast" in De Pit in Buggenhout midden november, met Nicoline, Raf Van Brussel en Sandrine.

In 2006 heeft o­nze vereniging haar kruissnelheid gevonden.  We o­nthouden ook de viering van 20 jaar Katlijn Lamberts, één van de draaischijven van o­nze vereniging. Uiteraard waren er ook o­nze concerten : "Pittig" in Buggenhout met de Romeo's, de dag van de kijker van Ring TV, @ the movies, ...

Enkele lijnen over 2007: Carlotta, Bestuursweekend, De Pit met Udo, Kerstconcert en nieuwe dirigent Joris De Geest.

In 2008 gaat de muziekvereniging op haar elan verder.  Dit jaar is er geen groot eigen concert... de krachten worden gespaard voor het volgende jaar. Begin april is er onze reis naar Parijs en eind april treedt de Bigband weer op tijdens de Nacht van Exclusief. In mei is UB² te zien op de Brussels Jazz Marathon! Het einde van het jaar staat in het teken van de concerten van Kathleen Aerts.

2009 wordt een zeer druk jaar. In januari overlijdt onze erevoorzitter Alfred Van Roy. Er is de eerste Disco Dance Night. De Bigband is weer te zien op Exclusief. En de hele Kampanje leeft toe naar het beste concert dat de vereniging ooit heeft gegeven: In Company, iIn de Antwerpse Elisabethzaal, met als gastvedetten Sofie Van Moll, Gene Thomas, Belle Perez en Clouseau!

Na de spetterende show eind 2009 werd het jaar 2010 meteen ingezet met 2 Dinershows door CBS. In maart speelde de concertband voor “Kathleen in Symfonie” en tussendoor namen Ine en Nore  een CD op. Op de viering van 20 jaar Benji-Fun mochten CBS weer aantreden met Clouseau en eind mei waren we het orkest voor de “Dag van de kijker” van Ring TV.  Die zomervakantie maakten we voor het eerst kennis met de Zuid-Afrikaanse Nádine… de start van een mooi verhaal (maar dat lees je verderop wel). Na de zomerstop passeerden de Startdag met Veronique Leyssen en de Hopduvelfeesten met Gunther Neefs de revue. In oktober mochten we voor de derde keer in één jaar tijd aantreden met Clouseau op de Open Bedrijvendag van Sarens. Met het Superheldenweekend in Malle werd dit CBS-jaar afgesloten.

Het jaar 2011 zal voor CBS altijd het jaar van “Diva’s In Company” en Zuid-Afrika zijn…  maar we deden nog andere zaken: in februari een Diner Show voor Starco, in april de fameuze 2e editie van Disco Dance Night en in augustus speelden we met Gunther Neefs op Buggenhout Beukt. We waren dat jaar ook gastheer voor het Zuid-Afrikaanse jeugdkoor ‘Pro Cantu’. En dan werd de finale ingezet: een wervelende uitverkochte show van CBS met Natalia, Nádine en Sofie Van Moll in de Koninging Elisabethzaal! Intens genieten! Meteen na het optreden stapte CBS het vliegtuig op richting… Zuid-Afrika! Nieuwjaar gaan vieren tussen de olifanten! Bekijk zeker dat fotoalbum eens op de site!

 2012 is het jaar van de grote verbouwing: Meer Ruimte voor Muziek’. Op 9 maanden tijd toveren een pak vrijwilligers enkele prachtige nieuwe leslokalen én een uitbreding aan de zaal! Het is ook het jaar waarin we het Percussie Ensemble No Limits verwelkomen in De Kampanje. Het UB² -concert’ The Incredibles’ was een waar pareltje!

In 2013 speelt No Limits in Flanders Expo voor véél volk! We nemen met spijt afscheid van jeugddirigenten Joris Jacobs en Eva Rottiers en verwelkomen Lore De Lombaert en Fabio Di Meo. Seizoenstopper: een FAN-TAS-TISCH concert van CBS & dansers in Bozar met K’s Choice en Ozark Henry.

2014 wordt gestart in ware Croonerstijl met UB² en verder gezet met een fijne ‘Wat Als?’ door No Limits en een bijzonder fijn concert van CBS met Stijn Meuris. UB² presteert bijzonder straf en wint de Big Bandwedstrijd op de Gentse Feesten! Claude mag terecht trots zijn! Ongelooflijk wat de CBS-muzikant mochten meemaken: spelen voor een tjokvol Sportpaleis! In september speelden ze de Closing Ceremony van The Special Olympics met Sandra Kim, Natalia, Meuris, … Wauw!.
. Geplaatst door: Admin
op dinsdag, 26 juli 2005
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
Bestuur 11516 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot Wie zijn de bestuursleden van De Kampanje ?

 

Voorzitter: Pieter Sarens

Penningmeester: Koen De Ridder

Muziekopleiding: Katlijn Lamberts en Lien Hofmans

Manager: Hendrik Sarens

P.R. & I.T.: Mark Vandenbroeck

Secretariaat: Lieve De Ridder

Crew & techniek: Lieven Vertongen

Zaaluitbating: Nicole De Smedt

Bestuursleden: Linda De Donder, Lotte Robberechts, Patrick Verbeyst, Stijn Sarens, Eddy Dirckx, Joris de Weert, Marc Troch            .
. Geplaatst door: Admin
op dinsdag, 26 juli 2005
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
11409 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot

vzw DE KAMPANJE

Brouwerijstraat 10
1840 Steenhuffel
België
Telefoon : 052/ 30.56.45

 Geopend op maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond, woensdagnamiddag en zondagvoormiddag.

 
 
 
Rekeningnummer 001-3233771-61
BTW BE 0460.770.289

 info@dekampanje.be


Wenst u meer info over de verhuur van de zaal ?

kampanje@dekampanje.be


Wenst u info over de lessen ?
lessen@dekampanje.be

Wenst u informatie over vrijwilligerswerk ?
helpen@dekampanje.be

 

Route
          
 

Wegbeschrijving

Vanuit Brussel of Antwerpen neemtu de A12-autoweg. Hier neemt u aan de lichten afritLonderzeel. Let op, neem niet de afrit LonderzeelIndustrie! U bevindt zich nu in de Kerkhofstraat.
Hier neemt u de derde straat links (Berkenlaan), dit is de straat vlak na het Jet-servicestation. U volgt deze straat tot op een T-kruispunt, waar u linksafslaat. Dit is de Brusselsestraat.
Vervolgens neemt u de eerste straatnaar rechts, de Polderstraat, tot aan een T-kruispunt. Hier gaat u naar links en volgt u de Linde. U volgt een bocht mee naar links (Lakeman) en vervolgens naar rechts tot aan de kerk van Steenhuffel. Aan de brouwerij gaat u rechts richting Malderen. 50 m verder aan de linkse kant is o­ns lokaal "De Kampanje".

   


.
. Geplaatst door: Admin
op dinsdag, 26 juli 2005
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
De Kampanje, onze muziektempel... 156 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot

.
. Geplaatst door: Admin
op dinsdag, 26 juli 2005
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
249 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot

.
. Geplaatst door: Admin
op dinsdag, 26 juli 2005
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
Wie zijn wij ? 10590 x gelezen  
.
.
De Kampanjenoot De Kampanje is de naam van o­nze koepelvereniging, een vereniging zonder winstoogmerk.  De Kampanje bestaat pas officieel sinds januari 2005.

In deze koepel zitten drie bands, de Concertband Steenhuffel,  Union Big Band en No Limits. Alsook drie opleidingsgroepen, AcCentAcCent Plus en Jump. Meer info over deze Kampanje-onderdelen vindt u elders op deze site.

De Kampanje is in feite de logistieke vleugel van o­nze vereniging : ze zorgt er voor dat er gemusiceerd kan worden.  Daarnaast houdt ze zich ook bezig met de organisatie  van de niet-muzikale activiteiten.  We denken daarbij in het bijzonder aan o­nze eetfestijnen, ledenfeesten, barbecues, weekends enz.

De Kampanje is ook de naam van o­ns fraaie repetitielokaal.

.
. Geplaatst door: Admin
op dinsdag, 26 juli 2005
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

<   1234567891011121314151617181920212223242526272829    

.

vzw De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel

Vragen? info@dekampanje.be