CBS
Masters in Music Entertainment
UB2
. Welkom bij vzw De Kampanje  !  27 okt 2021 - 20:35
.
.
.
Covid-19
.

Contactpersoon vereniging:

Pieter Sarens

info@dekampanje.be

+32 477 786 781


Menu
.

Fotogalerij
.

Dagboek
.

Boeking & Info
.

Aanmelden
.
 


Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven!
Problemen met inloggen?

Online
.
We hebben 453 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt inloggen of u gratis registreren door hier te klikken

.
. . .

6147 x gelezen
 
.
.
Noot UB≤

Iets meer dan een decennium geleden o­ntstond de Union Concert Band (UCB) uit de Koninklijke Fanfare l'Union uit Londerzeel die toen 120 jaar bestond.

Deze muzikale heroriëntatie was zeer ingrijpend, zowel qua bezetting als muziekkeuze. De bezetting werd wat gestroomlijnd en uitgebreid met een volledige ritmesectie (drumset, bas, keyboards en elektrische gitaar). De nieuwe sound die aldus o­ntstond, opende vrijwel o­nbegrensde mogelijkheden om te werken rond een modern repertoire.

De band richtte zich aanvankelijk vooral naar typische concertbandarrangementen. Gaandeweg werd de naam "concertband" een vlag die de lading steeds minder dekte.

Het repertoire evolueerde eerder naar de eigentijdse Amerikaanse jazzbandbewerkingen, waar bijvoorbeeld veel meer gewerkt wordt rond geïmproviseerde solo's.

Nummers uit de wereld van de rock, jazz, blues, latin, pop, funk en fusion maken dan ook steeds meer deel uit van de optredens.
Het betreft hier zowel covers van bestaande hits als originele nummers voor dit soort formatie.

De link met de muzikale roots werd echter eerder gekoesterd dan verloochend.
Er werd dan ook voortdurend op gelet de toegankelijkheid voor een breed publiek niet in het gedrang te brengen door uitsluitend op tendensen van het moment te willen inspelen.
Een balans tussen allerlei genres was in dit geval noodzakelijk.

In januari 2005 zette Union Concert Band een grote stap door nauw te gaan samenwerken met de collega's van de Concertband Steenhuffel.  Die samenwerking ging ook gepaard met een naamsverandering.  De Union Concert Band werd de Union Big Band ofte UB².

Beide bands werden in één koepelvereniging o­ndergebracht, De Kampanje, kregen één bestuur en deelden voortaan de repetieruimte De Kampanje in de Brouwerijstraat in Steenhuffel.

Belangrijk kenmerk van de samenwerking is het feit dat beide bands hun eigenheid bewaren, wat voor UB² inhoudt dat deze band een kleinere formatie blijft met een in hoofdzaak jazzy repertoire.

Op 15 december 2005 overhandigde dirgent Frans Lauwers het dirigeerstokje van UB² aan zijn opvolger Claude De Maertelaere.

2007 was ook voor de Big Band een succesrijk jaar met als uitsmijters de optredens in De Barrier, De Pit, op de Nacht van Exclusief...

Vanaf 2008: bekijk de algemene historiek onder ‘De Kampanje’. 
Stuur dit bericht door  
.
. Geplaatst door: Admin op dinsdag, 26 juli 2005 - 14:16 GMT   .
.
 
.

vzw De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel

Vragen? info@dekampanje.be