CBS
Masters in Music Entertainment
UB2
. Welkom bij vzw De Kampanje  !  27 okt 2021 - 19:10
.
.
.
Covid-19
.

Contactpersoon vereniging:

Pieter Sarens

info@dekampanje.be

+32 477 786 781


Menu
.

Fotogalerij
.

Dagboek
.

Boeking & Info
.

Aanmelden
.
 


Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven!
Problemen met inloggen?

Online
.
We hebben 438 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt inloggen of u gratis registreren door hier te klikken

.
. . .
No Limits: Historiek
3012 x gelezen
 
.
.
No Limits

Drumband No Limits zag het levenslicht in 1992.

De slagwerkgroep maakte tot voor 1991 deel uit van de toenmalige Fanfare L’Union als ondersteuning van de fanfare tijdens optochten en concerten. Nadien begon het bij vele muziekanten te kriebelen om nog meer met slagwerk bezig te zijn. Het idee kwam op om een eigen muziekgroep op te starten. No Limits werd geboren!

De eerste formatie was een groep ritmische slagwerkers met enkele snaartrommels, basdrums en quads. Het muziekrepertorium was dan enkel van ritmische aard.

Na enkele jaren wou Charli Mosselman een nieuwe uitdaging. Hij startte met een Marching Percussion Band. Dit is een combinatie van melodische- en slagwerkinstrumenten die regelmatig gingen marcheren op straat. Met deze succesfolle formatie nam No Limits deel aan internationale stoeten. No Limits ging zo onder andere optredens verzorgen in Duitsland.

Het enthousiasme om melodische instrumenten te bespelen bleef maar groeien. Uiteindelijk werd in 2000 beslist om de stap te zetten naar een melodisch percussie-ensemble. De Marching Bells werden vervangen door Concert Bells, Concertmarimba’s en vibrafonen. Ook drumstellen en basgitaren kwamen achter het hoekje piepen. De nieuwe No Limits werd geboren.

De nieuwe formule van No Limits is een succes. Ze is No Limits ondertussen al diverse keren in de prijzen gevallen. In 2003 werd deze muziekgroep Provinciaal en Nationaal Kampioen in de eerste afdeling. Ook in 2006 mocht men deze prijzen in de wacht slepen. In 2010 werd ze laureaat in de eerste afdeling van de provincie Vlaams Brabant.

No Limits nam niet alleen deel aan diverse kampioenschappen maar organiseerde ook tal van succesvolle concerten. In 1999 organiseerde zij ‘It’s Time’. Het eerste grote concert van No Limits. In 2003 ging ze samenwerken met de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Londerzeel en zetten ze samen ‘Playing Together’ op de planken. De concerten van No Limits zijn altijd mooie avondvullende programma’s met muziek, maar ook met film en animatie.

Om de vier jaar neemt No Limits deel aan bevestigingstornooien van de provincie Vlaams Brabant.

Vanaf 2008: bekijk de algemene historiek onder ‘De Kampanje’. 
Stuur dit bericht door  
.
. Geplaatst door: Admin op donderdag, 21 juni 2012 - 11:30 GMT   .
.
 
.

vzw De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel

Vragen? info@dekampanje.be