CBS

De Kampanje

Het CBS-orkest telt een 50-tal toegewijde muzikanten en brengt een zeer uitgebreid muziekrepertoire, gaande van pop, over filmmuziek tot rockklassiekers en dancemuziek.

Sinds 2007 kan CBS rekenen op de talentvolle Joris Degeest als dirigent. Hij is Meester in de Muziek, op de trombone, behaald aan de Hogeschool Antwerpen, Conservatorium en heeft een aggregaat diploma trombone, samenspel en instrumentaal ensemble. Orkestervaring heeft hij in de Koninklijke Muntschouwburg, het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Golden Symphonic Orchestra en de brassband Mercator Brass.

Het is een grote eer voor de band om geleid te worden door zulk een vakman met zoveel talent. Joris Degeest slaagt er telkens weer in zijn orkest klaar te stomen voor het volgend groots muzikaal avontuur. En daar is het ons om te doen!

CBS treedt vaak op met nationale en internationale artiesten. Zo speelde CBS met artiesten als Clouseau, Toots Thielemans, Natalia, Stijn Meuris, K’s Choice, Ozark Henry, #Likeme en nog vele anderen. Eind 2011 trok CBS, op uitnodiging van Nádine, naar Kaapstad en Johannesburg om er de sympathieke Zuid-Afrikaanse Diva te gaan begeleiden. En dat was voor herhaling vatbaar: ook in 2016 toerde CBS door Zuid-Afrika. In 2019 was het CBS-orkest de geweldige opener van de Gentse feesten en in de zomer van 2022 speelde het de weide van Dance D-Vision plat met niemand minder dan de internationaal bekende DJ Used. In 2023 was het publiek van verschillende festivalweides laaiend enthousiast over de performance van het orkest. Op Nafirbolg verzorgde het orkest een 4 uur durende set met optredens van Stijn Meuris, Mama’s Jasje, Guy Swinnen en Stan Van Samang. Kortom: een visitekaartje om ú tegen te zeggen!