UB² Bigband

Wie zijn we

De UB² Bigband koestert de traditie en neemt ook het actuele bigbandrepertoire ter harte. 

Deze Bigband kan in zijn relatief korte bestaan toch een mooi palmares voorleggen. Zo waren ze jarenlang de vaste Bigband op ‘De Nacht Van Exclusief’ en waren ze ook te gast bij ‘Ghent Jazz In’t Park’, ‘Brussels Jazz Marathon’, ‘Yestrerdayland’, ‘Oostende Bigband Festival’, ‘De Gentse Feesten’, en meer…

Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de overwinning van de nationale Bigband-wedstrijd van Muziekmozaïek te Gent in 2014.

Wat doen we

De band laat de sound van de orkesten van Duke Ellington, Count Basie, Glenn Miller, Benny Goodman – en velen meer – herleven en mixt deze standards met hedendaagse swing, funk en fusion van onder andere Gordon Goodwin, Bob Mintzer, Michael Giacchino, Dave Wolpe, Mark Taylor, Michel Herr en Chick Corea .

De sound krijgt vaak extra pit door de stemmen van eigen zangeressen  die zowel Ella Fitzgerald, Nathalie Cole, Julie London, als Linda Eder vocaal voor uw ogen toveren.

Dirigent

De band staat sinds 2005 onder de muzikale leiding van Claude De Maertelaere, een all-round-muzikant in de Vlaamse muziekscène. Claude is muzikant, pianist, trompettist, arrangeur, componist, dirigent en vocal coach.  Je leest alles op cdmmusic.be

Claude De Maertelaere (°1974) studeerde aan de Kunsthumaniora Gent, het Koninklijk Conservatorium te Gent en het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen waar hij in 1997 het Meester-diploma trompet behaalde. Naast zijn klassieke opleiding trompet was Claude ook al op jonge leeftijd actief in het lichtere genre, zowel als trompettist en als pianist.

 

Musical was, vooral in het eerste decennium van zijn professionele carrière, een rode draad.

Zo was hij, reeds tijdens zijn studies, als pianist en trompettist verbonden aan het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en was hij voor verscheidene producties de muzikale leider in het toenmalige Koninklijk Jeugdtheater van Antwerpen (KJT). 

Hij werkte mee als trompettist, pianist, arrangeur, repetent en/of dirigent aan meer dan 30 musicals zoals Cats, Les Miserables, The Phantom of the Opera, The Bodyguard, Tovernaar van Oz, Peter Pan, Into the Woods, The Sound of Music, Best of Musicals … en ook aan heel wat studio100 musicals in België en Nederland.

 

Sinds 1998 is Claude ook verbonden aan studio100 waar hij de muzikale leiding op zich neemt van talloze producties. ook neemt Claude de muzikale leiding en/of piano voor zijn rekening in vele producties in de Vlaamse pop- en tv-wereld, waaronder het Schlagerfestival, K2 zoekt K3, De Romeo’s, Tegen De Sterren Op live, UDO, en vele meer.

Naast pianist, trompettist, muzikaal leider en arrangeur in studio100 staat hij ook in voor de muzikale en/of zang coaching van verscheidene studio100 artiesten en groepen zoals K3, Samson&Marie, Ghostrockers en anderen.

 

Referenties & Artiesten

In de artiestenwereld is UB² geen onbekende: zo werden er prachtige optredens gegeven met Gunther Neefs, Tutu Puoane, Lady Linn, Yannick Bovy, Udo, Kristen Cornwell, Clouseau, Jo Hermans, Wietse Meys, Belle Perez, … Tijdens de coronapandemie haalde onze Bigband het nieuws met hun eigen versie van ‘K3’s 10.000 Luchtballonnen’.

Meespelen?

Wil je graag meespelen in onze Bigband? Neem contact op via info@dekampanje.be en dan spreken we concreet af!

UB² repeteert op woensdag van 20u00 – 22u30 in Zaal De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel.

Media

Een band voor uw evenement?