K-Dans!

Onze dansafdeling luistert naar de naam ‘K-Dans!’, een samenvoeging van ‘Kampanje’ en ‘Dans’.

Hip hop, jazz, funk, disco en klassieke dans worden afgewisseld en samen verwerkt tot leuke danschoreografieën. Uiteraard wordt de moeilijkheidsgraad aangepast aan de leeftijd. Zo leren de kleinsten op een speelse manier bewegen op muziek en worden zij voorbereid om vanaf het eerste leerjaar meer gestructureerde dansen aan te leren. Minstens één keer per jaar krijgen onze dansers de kans om op een podium te schitteren!

Voor wie?

JEUGDDANS: Iedereen is welkom, vanaf de 2e kleuterklas tot 25 jaar. De werking van de dansgroepen staat los van de muziekbands. (Al zijn er occasioneel wel bijzonder fijne en uitdagende samenwerkingen!) Danservaring is geen vereiste om deel te nemen aan onze danslessen.

VOLWASSENDANS: deze lessen bieden je de ideale sportieve avond in een ontspannen sfeer. De dansstijlen zijn zeer gevarieerd. (Let wel: het is geen koppeldans). We dansen anderhalf uur en besteden extra aandacht aan een goede warm-up en stretching. Danservaring of een topconditie mogen, maar zijn zeker geen must: iedereen is welkom!

Voor info kan je terecht ter plaatse of via mail op dansen@dekampanje.be 

Het dansteam

Ons dansteam bestaat uit gemotiveerde dansleraren die (bijna) allen actief zijn in het onderwijs. Ze haalden hun diploma ‘dansanimator’ bij Danskant. Voorts verdienden ze hun sporen in diverse academies, bij collega-dansgroepen als Gembada, Dance Industies, Studio100,… Enkelen zijn ook rasechte jeugdproducten van De Kampanje! Je kent hen misschien ook van de Danscocktailweken?

In 2023-2024 bestaat ons enthousiast dansteam uit Eva en Marijn Janssen, Fran Gruyaert, Lara De Smedt, Lien Hofmans, Lore de Lombaert, Lore Vertongen, Lotte Sarens, Marlies Broothaers, Mette Van Coppenolle, Karen De Lombaert, Tine Stevens, Sam Pauwels, Sandy Van Buggenhout, Silke Gillade en Yoni Olievier. En Pieter Sarens; al geeft die laatste gelukkig zelf geen dansles :-). 

Hier vind je ook de STARTBRIEF en de DANSKALENDER. 

ADM_Brief_start dansjaar 2023

Danskalender 23-24

K-Dans Company

Wat & Waarom:

Tot nu hadden we in De Kampanje enkel het puur recreatieve aanbod. Aan dat recreatieve aanbod verandert niets: de danslessen gaan op dezelfde manier door, er is nog steeds Dansen Maar!, deze dansers kunnen nog steeds deelnemen aan optredens op de Startdag, in de Elisabethzaal, enzoverder. We zijn heel tevreden over die
gezellige werking en die blijft onveranderd!

We merkten echter dat we iets te weinig uitdaging konden bieden aan de sterkste dansers en dat we te weinig in staat zijn om op korte termijn dansers te laten deelnemen aan optredens (met het CBS-orkest, bijvoorbeeld).

Daarom willen we nu ook een aanbod bieden aan de dansers die méér uitdaging nodig hebben, die frequenter willen optreden en die bereid zijn om van de dansrepetities steevast een prioriteit te maken. Hen kansen bieden om te groeien als danser en hen soms in competitie te laten gaan met andere dansers, zowel intern als extern.

Deze dansers krijgen meer mogelijkheden tot optreden, maar dienen ook te kunnen omgaan met het feit dat er soms maar enkele dansers nodig zijn voor een
specifieke opdracht, dat er naargelang het optreden extra repetities bij komen, enzoverder. 

Voor wie:

Voor dansers vanaf het 5e leerjaar tot het laatste middelbaar, die slagen in de auditie.

Wanneer:

Je volgt nog steeds 1u per week de reguliere les. Daarbovenop komt dit 2e uur, dat zal doorgaan op zaterdagnamiddag van 14u-15u30. 

Prijs:

De kost voor de reguliere dansles bedraagt 125 euro. Voor de extra lessen in deze selectiegroep betaal je 95 euro. Die dien je pas te betalen nadat er 3 lessen
zijn doorgegaan.             

Auditie:

De audities voor ’23-’24 waren in juni. Indien je toch interesse hebt kan je dat laten weten via dansen@dekampanje.be 

 

Indien er plaatsjes zijn, ontvang je dan vrij snel de opdracht voor de auditie. Die bestaat uit het leren van een opgegeven choreo (je ontvangt een filmpje) en het zelf verder afwerken van die choreo. 

Startbrief K-Dans Company 23-24

Media

Maak deel uit van onze muziek- en dansvereniging. De inschrijvingen zijn gestart!