CBS

Wie zijn we

Het CBS-orkest is een grote concertband bestaande uit een 40 à 50-tal spelende leden. De band brengt concertbandmuziek met een zeer uitgebreid repertoire: van het licht verteerbaar genre tot stevigere rocknummers en filmmuziek. Daarbij wordt vaak opgetreden met binnen- of buitenlandse vedetten.

Wat doen we

Muziek maken, natuurlijk!

Maar meer dan dat: het CBS-orkest brengt niet alleen de muziek, ze verzorgt ook de hele show! De band zelf staat garant voor de gewenste invulling van de concertavond en onze techniekers zijn keien in het vak. Indien gewenst denken we mee over de hele aanpak van uw event. CBS is onderdeel van de koepel ‘De Kampanje’ en kan ook een percussie-act, een zaalopwarming met djembéspelers of dansers toevoegen aan het programma.

Dirigent

Het dirigeerstokje van het CBS-orkest is sinds september 2007 in handen van Joris Degeest. En dat dirigeerstokje had nergens anders beter kunnen zitten!

Deze trombonist in hart en nieren is ook een onderwijsmens die lesgeeft aan de kunsthumaniora (koper), orkest en kamermuziek aan het Heilig-Grafinstituut te Turnhout, en aan de muziekacademie van Hemiksem (instrumentaal ensemble en koper).

Orkestervaring deed Joris op in de Koninklijke Muntschouwburg, het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, de Chapelle de Lorraine, The Belle Epoque Orchestra, de Kempische Oratoriumvereniging, het Golden Symphonic Orchestra, het Hagelands Koperkwintet, het Trombonekwartet, de Brassband Mercator Brass, enz.

Met de fanfare van Kortenaken werd hij kampioen van Vlaams-Brabant en vice-kampioen van België in 2006.

Hij was ook dirigent van de Opwijkse harmonie en gastdirigent van het kinderorkest Classics for Kids. Hij volgde eveneens een masterclass bij de excentrieke Zweedse trombonevirtuoos Christian Lindberg.

Verschillende orkesten kennen Joris door de artistieke ondersteuning die hij hen verleent en ook menig artiest rekent op Joris voor het schrijven van arrangementen.

Joris heeft met zijn kunde en aanpak het orkest naar nooit voordien bereikte hoogtes gebracht en is steeds klaar voor de volgende CBS-uitdaging!

Referenties & Artiesten

In de artiestenwereld is het CBS-orkest geen onbekende: we deelden het podium met tal van nationale en internationale artiesten. Een kleine greep uit de artiestenlijst toont aan hoe divers ons aanbod is: Clouseau, Niels Destadsbader, Stan Van Samang, Natalia, Ozark Henry, Stijn Meuris, Sam Bettens, Guy Swinnen, de Zuid-Afrikaanse Nádine, #Like Me, Tutu Puoane, … 

Meespelen?

Wil je graag concerteren met topartiesten? Spelen voor nokvolle concertzalen als de Elisabethzaal, Arenberg en Bozar? Van boeiend project naar nóg boeiender project repeteren? En dat alles in een frisse bende muzikanten? Kom dan eens vrijblijvend meerepeteren!

Neem contact op via info@dekampanje.be en dan spreken we concreet af!
Minimaal gewenst niveau: Academieniveau ‘middelbare 3’ of evenwaardig door ervaring.

CBS repeteert op vrijdag van 20u00 – 22u30 en op zondag van 10u00 – 12u00 in Zaal De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel.

Foto

Een band voor uw evenement?