Cleymans & Van Geel

Artiest

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zijn vrienden. Ze zijn zelfs beste vrienden. Noem ze gerust bloedbroeders. Dat zijn ze niet alleen aan de toog van het café, maar ook al meer dan 15 jaar op de planken.

Het duo richtte in 2003 de coverband Mannen op de Baan op, waarmee zij Nederlandstalige pop- en rocksongs brachten uit zowel Nederland als Vlaanderen. Vanaf 2012 gingen zij verder onder de naam Cleymans & Van Geel. In april 2020 verscheen het eerste album van Cleymans & Van Geel, dat op nummer 1 belandde van de Vlaamse albumlijst. Sindsdien treden ze niet meer op als coverband, maar brengen ze voornamelijk eigen nummers. In 2021 deed het duo (samen met Tourist LeMC, Ronny Mosuse, Emma Bale, Geike Arnaert, Bert Ostyn en Willy Sommers) mee aan het zevende seizoen van Liefde voor Muziek. Hun bewerking van En route, een nummer van Tourist LeMC, was bijzonder succesvol in de Vlaamse hitlijsten. Na de cd’s Cleymans & Van Geel en We kunnen ons redden pakken de heren in het voorjaar 2024 uit met een nieuw album en tijdens de zomer van 2024 gaan ze vele festivals onveilig maken. Een must voor oog en oor!

In januari 2023 speelde het CBS-orkest reeds een avondvullend programma met dit duo in haar thuishaven De Kampanje. Wie er bij was weet het: de combinatie CBS – Cleymans & Van Geel geeft vonken!